De operatie

Na het aantrekken van een operatiejas zit u in een comfortabele chirurgische stoel die speciaal is ontworpen voor haartransplantaties. De stoel is bedekt met hygiënisch wegwerpmateriaal.

Tijdens de operatie worden al uw vitale functies gecontroleerd en past de arts de medicatie niveaus continu aan zodat u zo comfortabel mogelijk bent.

De chirurg markeert uw donorgebied zorgvuldig na onderzoek van het gebied. Voordat dat gebeurt doorloopt de chirurg uw dossier en een checklist om te controleren of de haartransplantatie veilig kan worden uitgevoerd.

Plaatselijke verdoving - Prof. Dr. Kayihan Sahinoglu

Plaatselijke verdoving

Een oraal kalmerend middel helpt u om te ontspannen voor de operatie. Lokale anesthesie wordt in het algemeen toegediend in de specifieke gebieden die worden behandeld. Als de patiënt een onaangenaam gevoel heeft tijdens de procedure, wordt er aanvullende lokale anesthesie toegepast.

Extractie van folliculaire eenheden

Prof. Dr. Kayihan Sahinoglu ziet follicular unit extraction (FUE) als de beste optie voor haartransplantatie. Met FUE genezen de extractiepunten met kleine, cirkelvormige littekens die gemakkelijker te verbergen zijn. Dit is met name prettig voor patiënten die kortere kapsels prefereren.

Tijdens het ponsen worden donorbeperkingen, transplantaatbehoud en homogenisatie zorgvuldig overwogen. Het donorgebied blijft zonder verband achter nadat de transplantaten zijn geëxtraheerd.

Het aantal folliculaire eenheden dat in een dag wordt geëxtraheerd varieert van 2000 tot 3000. Aangezien elke eenheid 2-3 haren heeft, komt dit neer op 5000 tot 7000 haren. Elke patiënt is anders en daarom varieert dit aantal, afhankelijk van de dichtheid van het donorgebied.

Hoe worden FUE-haarzakjes geoogst?
Voorbereiding van de folliculaire eenheden - Dr. Kayihan Sahinoglu

Voorbereiding van de folliculaire eenheden

Om de folliculaire eenheden in leven te houden, worden ze onmiddellijk na hun extractie in een speciale oplossing geplaatst. Een lid van het chirurgisch team begint de voorbereiding onder een vergrootglas. De juiste voorbereiding en het behoud van de folliculaire eenheden is essentieel voor het succes van de haartransplantatie.

Opslag van de folliculaire eenheden

Wanneer de folliculaire eenheden uit het lichaam zijn, is het essentieel om ze op de juiste manier te bewaren. De folliculaire eenheden moeten tijdens het haartransplantatie proces op een ideale temperatuur gehydrateerd blijven.
Folliculaire Eenheden - Dr. Kayihan Sahinoglu

Transplantatie van de folliculaire eenheden

Om te beginnen wordt voor de procedure anesthesie toegepast op het ontvangende gebied. Er worden vervolgens micro-openingen gemaakt waar de folliculaire eenheden later naar zullen worden getransplanteerd.

Voor de insnijdingen worden holle naalden of minuscule mesjes gebruikt. De diepte van de incisie is niet langer dan de folliculaire lengte van de eenheid, waardoor verwonding van de bloedvaten in de hoofdhuid wordt vermeden.

Door natuurlijke incisies toe te passen wordt de groeirichting van getransplanteerde haren vergelijkbaar met die van de natuurlijke haartjes.

De folliculaire eenheden worden vervolgens een voor een getransplanteerd in het kale ontvangende gebied. De richting, hoek en dichtheidsverdeling patronen van het bestaande gebied worden hierbij in beschouwing genomen.

Zelfs als er geen haar meer is in het ontvangende gebied is, zijn er altijd wat vellus (haar dat kort, dun, licht gekleurd en nauwelijks merkbaar is) haren die een aanwijzing kunnen geven over hoe het haar er vroeger uit zag.

Chirurgische procedure: galerij

Dr. Kayihan Sahinoglu publiceert zijn werk op zijn website. De foto’s en video’s van de haartransplantaties zijn helder en onbewerkt. Op die manier krijgt u een goed beeld van de resultaten die u kunt verwachten van de behandeling.

Gratis online consultatie

Neem vandaag nog contact met ons op en krijg uw eerste doktersconsult 100% gratis!

Een afspraak maken!

Voor antwoorden op al uw vragen. Plan vandaag nog een afspraak:

Verzoek indienen!