Wat is een FUE-operatie?

Een FUE (Follicular Unit Extraction) haartransplantatie-operatie is een minder invasieve behandeling ten opzichte van strip-operaties. Er wordt geen gebruik gemaakt van scalpels en hechtingen in de FUE-methode. De FUE-methode kan worden beschreven als een “procedure” in plaats van “chirurgie”.

Om de afzonderlijke folliculaire eenheden bloot te leggen, wordt het donorgebied tot op de huid geschoren. Nadat individuele folliculaire eenheden zichtbaar zijn geworden, worden de meest ideale eenheden geselecteerd en geëxtraheerd. De eenheden met de meeste follikels worden gekozen voor verwijdering: op die manier wordt het aantal follikels per transplantaat gemaximaliseerd. Met deze techniek is het aantal follikels per transplantaat aanzienlijk groter dan bij de traditionele stripoogst en microscopische dissectie.

FUE (Follicular Unit Extraction)
FUE (Follicular Unit Extraction) haartransplantatie-operatie
Technici - Een FUE Operatie
De technici trimmen overtollig weefsel van folliculaire eenheden nadat ze zijn geëxtraheerd. Dit proces zorgt ervoor dat ze de perfecte grootte hebben voor het aangepaste ontvangende gebied. Met de FUE-methode zijn er meerdere wijzigingen mogelijk en soms worden alleen de folliculaire eenheden die voor extractie zijn geselecteerd geschoren, terwijl het omliggende haar langer wordt gehouden. Op deze manier is het moeilijker om te zien dat een procedure heeft plaatsgevonden omdat het lijkt alsof er niets aan het donorgebied is veranderd. Deze techniek duurt langer, maar is meer geschikt voor personen die zo min mogelijk ongemak na de operatie willen ervaren. Voordeel is namelijk dat het niet zichtbaar is dat men een procedure heeft ondergaan.

Elke extractietechniek waarbij geen scalpel betrokken is, wordt FUE genoemd. In plaats van scalpel komt elke maat pons of holle boor (punch) in aanmerking. Dit instrument is scherp, bot, handmatig of gemotoriseerd.

De reden voor de populariteit van FUE heeft te met de vermindering van de hoeveelheid zichtbare littekens op de hoofdhuid. Kleine, scherpe ponsen zijn bij uitstek het gereedschap om transplantaten te produceren en daarbij zo min mogelijk letsel te veroorzaken aan zowel het transplantaat als in het donorgebied.

Met de FUE-procedure hoeven patiënten geen strip-operaties meer te ondergaan om de uiteindelijke resultaten te bereiken. De resultaten tonen aan dat klinische resultaten met FUE-procedures hetzelfde zijn of zelfs beter zijn dan traditionele strip-operaties en microscopische dissectie.

Dr. Kayihan Sahinoglu prefereert de FUE-methode boven de FUT-methode omdat hij er vertrouwen in heeft dat hij resultaten bereikt vergelijkbaar met die van de strip-techniek.

Het belangrijkste verschil tussen FUE- en FUT-methoden is de manier waarop de transplantaten van de donorplaats worden gehaald. In beide methoden worden dezelfde technische en artistieke vaardigheden gebruikt bij het ontwerpen en voorbereiden van het ontvangende gebied.

FUE-procedure - Dr. Kayihan Sahinoglu
Hoe worden FUE-haarzakjes geoogst?

Het oogsten van de FUE-haarzakjes

Voor de extractie van de haarzakjes worden chirurgische ponsen van hoge kwaliteit en in meerdere maten gebruikt
De ponsdiameters variëren van 0,6 mm tot 1 mm. Omdat iedere patiënt anders is varieert het type en de afmeting op basis van het minimale risico op follikel verwonding.

Het oogsten van FUE vereist zeer gespecialiseerde vaardigheden en een uitzonderlijk fijne motorische coördinatie en geduld. Dr. Kayihan Sahinoglu voltooit zelf het extractieproces zonder dat er een andere technicus bij betrokken is.
Het extractieproces is een van de belangrijkste onderdelen van de haartransplantatie en het is cruciaal voor het verkrijgen van de beste resultaten.

Dr. Kayihan Sahinoglu is een van de meest ervaren artsen die FUE uitvoert sinds de methode populair werd.

Dr. Kayihan Sahinoglu is een diplomaat van de ABHRS (The American Board Of Hair Restoration Surgery). https://abhrs.org/

Reviews over het werk van Dr. Kayihan Sahinoglu

Dr. Kayihan Sahinoglu deelt positieve feedback en testimonials van patiënten over hun haartransplantatie.

Deze patiënten vertellen het verhaal over hun haarverlies en haartransplantaties via video of recensies. Uit de verhalen blijkt hoeveel voldoening een haartransplantatie kan geven.

Bekijk onze haartransplantatie galerij

FUE methode fotogalerij

De reden dat Dr. Kayihan Sahinoglu de FUE methode prefereert boven de FUT-methode is dat hij er vertrouwen in heeft dat hij resultaten kan bereiken die vergelijkbaar zijn met die van de striptechniek.

Gratis online consultatie

Neem vandaag nog contact met ons op en krijg uw eerste doktersconsult 100% gratis!

Een afspraak maken!

Voor antwoorden op al uw vragen. Plan vandaag nog een afspraak:

Verzoek indienen!