FUT is een algemene term die staat voor Follicular Unit Transplant. Deze term wordt gebruikt voor de ​​techniek waarbij een strook hoofdhuid wordt verwijderd uit het donorgebied van uw hoofd. Later wordt de wond weer gesloten met behulp van chirurgische nietjes of hechtingen. Van deze strip huid worden folliculaire eenheden geëxtraheerd door middel van een dissectieproces.

FUT-methode - Follicular Unit Transplant
FUT-methode (Strip-extractie)

FUT-methode (Strip-extractie)

Bij de FUT-methoden wordt donorhaar geoogst door een smalle strook hoofdhuid uit het donorgebied uit te halen door middel van stripuitsnijding. De vorm en de maat van de strip worden zorgvuldig gepland door de chirurg om de vereiste hoeveelheid transplantaten te kunnen leveren. De chirurg zorgt daarbij voor een minimaal of onmerkbaar litteken. Met deze methode wordt een krachtige microscoop gebruikt onder een fel licht waarmee precies zichtbaar is waar het haar onder de huid groeit. Dit resulteert in een lagere incidentie van graft-transsectie.

Soms maken patiënten zich zorgen dat stripuitsnijding een litteken achterlaat op de plaats waar de strip is verwijderd. Als het litteken zichtbaar is, wordt het echter gemakkelijk verdoezeld door de haargroei boven dat gebied. Bovendien maken sommige technieken zoals de trychophytische sluiting het mogelijk dat de incisie strak en met weinig tot geen waarneembare littekens geneest.

Graftproductie - Haartransplantaties

Graftproductie

Transplantaten worden verwerkt onder stereoscopische ontledingsmicroscopen om iedere eenheid voor te bereiden op de transplantatie. De betrouwbaarheid van deze transplantaten blijft onaangetast gedurende de dissectie en dat is essentieel. De transplantaten worden ingezet als eenheden; als een graft vier haren bevat bij extractie blijven deze haren bij elkaar in het ontvangende gebied.
Haartransplantaties - laterale spleettechniek

Haartransplantaties

De transplantaten worden direct in het ontvangende gebied ingezet en het doel is om hiermee gezonde, levensvatbare ent-eenheden voor dat gebied te produceren. De laterale spleettechniek wordt gebruikt om elke ent-eenheid zorgvuldig te plaatsen. Deze techniek staat de chirurg toe om de natuurlijke groeirichting van uw haar te reproduceren en om u een zo natuurlijk mogelijk ogend resultaat te geven. Zowel uw hersteldoelen als de hoeveelheid en de dichtheid van het donorhaar, moeten worden overwogen bij het bepalen of FUT de meest geschikte methode voor u is.

Heeft u nog vragen? Bel ons nu!

085 0043 184

085 0043 184

Heeft u nog vragen?
Bel ons nu!

Een afspraak maken!

Voor antwoorden op al uw vragen. Plan vandaag nog een afspraak:

Verzoek indienen!