De FDA (Food and Drug Administration) keurt sinds 2018 slechts drie medische behandelingen voor haarverlies goed.

Dit zijn:

1. Minoxidil (Rogaine®)
2. Finasteride (Propecia®)
3. Lichttherapie op laag niveau

Dutasteride (Avodart®), vergelijkbaar met Finasteride, is door de FDA niet officieel goedgekeurd voor de behandeling van haarverlies.

Er zijn ook interessante maar controversiële en minder bewezen aanvullende therapieën zoals A-cel matrix therapie en Platelet Rich Plasma (PRP).

Voor het behouden van bestaand haar en het verkrijgen van een maximale dichtheid van haar in de toekomst, is het belangrijk om medische therapie in te zetten. Medische therapie helpt niet alleen om het verloren haar terug te brengen, maar het vertraagt of voorkomt ook eventueel toekomstig haarverlies.

Medische behandelingen kunnen de chirurgische planning op verschillende manieren beïnvloeden. Wanneer er goed op gereageerd wordt kunnen patiënten besluiten om geen operatie te ondergaan. Soms verbetert de situatie zodanig dat er een minder agressieve procedure nodig is. In veel gevallen, zelfs als medische therapie slechts minimaal effect heeft, kan elke hoeveelheid hergroei de dichtheid van de getransplanteerde gebieden met haar aanzienlijk verbeteren.

Een afspraak maken!

Voor antwoorden op al uw vragen. Plan vandaag nog een afspraak:

Verzoek indienen!