Haartransplantatie chirurgie, FUE en FUT

Een haartransplantatie procedure begint met het wegnemen van gezond haar uit het donorgebied van uw hoofdhuid. Dit gebeurt in een gebied dat bestand is tegen haarverlies. Vervolgens wordt dit haar zorgvuldig getransplanteerd naar de gebieden waarin u last van haaruitval heeft.

Het donorgebied dat van nature resistent is tegen haaruitval bevindt zich meestal aan de achterkant en zijkanten van uw hoofd. Daarom blijft getransplanteerd haar op natuurlijke wijze groeien en wordt het permanent geïmplanteerd.

Menselijk haar groeit in kleine bundels en deze worden “grafts” genoemd. Een graft is een haarzakje met meerdere haren. Transplantaten bevatten één tot vier haren en er zijn twee manieren om haartransplantaten te onttrekken. De ene manier wordt de Follicular Unit Extraction-methode (FUE) genoemd en de andere wordt de Follicular Unit Transplant (FUT) genoemd.

FUE en FUT

Het is belangrijk om het verschil tussen FUE en FUT te begrijpen. FUE wordt uitgevoerd met een ponsachtig chirurgisch instrument dat één transplantaat per keer extraheert. FUE laat geen lineair litteken achter, maar laat een klein littekentje achter op elk puntje waaruit een haarzakje is verwijderd. Dat littekentje is erg moeilijk te zien. Om het vereiste aantal transplantaten te extraheren, worden duizenden puncties uitgevoerd over een breed gebied.

FUT staat bekend als de “Strip Excision” -techniek. Uit het donorgebied wordt een strip van de hoofdhuid operatief verwijderd met daarin honderden of duizenden haartransplantaten. Die transplantaten worden vervolgens verder verwerkt.

Met behulp van een microscoop worden individuele transplantaten vervolgens gescheiden ter voorbereiding op de transplantatie. Er zal een lijnvormig litteken achterblijven waar de strip is verwijderd.

Een goede planning van de geavanceerde techniek die “trichophytic closure” wordt genoemd, draagt ​​bij aan minimale littekenvorming.

Met de technologie van vandaag de dag is de FUE-groeisnelheid net zo goed als die van FUT, of zelfs beter.

Gratis online consultatie

Neem vandaag nog contact met ons op en krijg uw eerste doktersconsult 100% gratis!