Na het aantrekken van een operatiejas zit u in een comfortabele chirurgische stoel die speciaal is ontworpen voor haartransplantaties. Het is bedekt met wegwerpbaar en hygiënisch materiaal.

Tijdens de operatie worden al uw vitale functies gecontroleerd en past de arts de medicatie niveaus continu aan zodat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt.

Voordat de behandeling begint doorloop de chirurg uw dossier en een checklist om te controleren of de haartransplantatie veilig kan worden uitgevoerd. Daarna wordt uw donorgebied zorgvuldig gemarkeerd en kan de behandeling beginnen.

Plaatselijke verdoving - Prof. Dr. Kayihan Sahinoglu

Plaatselijke verdoving

Als u wilt krijgt u voor de operatie een kalmerend middel toegediend, zodat u tijdens de operatie lekker kan ontspannen. Daarnaast worden de gebieden die worden behandeld lokaal verdoofd. Tijdens de behandeling kunnen de specifieke gebieden die worden behandeld aanvullend worden verdoofd.

FUE Methode

Dr. Kayihan Sahinoglu voert follicular unit extraction (FUE) uit omdat dit de beste behandelmethode voor een haartransplantatie is. Met FUE genezen de extractiepunten met kleine, cirkelvormige littekens die gemakkelijker te verbergen zijn. Deze techniek is ook geschikt voor patiënten die kortere kapsels prefereren.

Het aantal haarzakjes dat in een dag wordt getransplanteerd varieert van 2000 tot 3000 stuks.Aangezien elk haarzakje 2-3 haren bevat, komt dit neer op 5000 tot 7000 haren. Het aantal te transplanteren haarzakjes per dag varieert per patiënt, afhankelijk van persoonlijke factoren en de dichtheid van het donorgebied.

Hoe worden FUE-haarzakjes geoogst?
Voorbereiding van de folliculaire eenheden - Dr. Kayihan Sahinoglu

Haarzakjes voorbereiden op transplantatie

Om de haarzakjes in leven te houden, worden ze onmiddellijk na hun extractie in een specifieke oplossing geplaatst. Een lid van het chirurgisch team begint met de voorbereiding voor de transplantatie onder een vergrootglas. De juiste voorbereiding en het behoud van de haarzakjes is essentieel voor het succes van de haartransplantatie.

De haarzakjes tijdelijk opslaan

Wanneer de haarzakjes uit het lichaam zijn, is het van essentieel belang om ze gedurende die periode op de juiste manier te bewaren. De haarzakjes moeten gehydrateerd blijven op de ideale temperatuur tijdens de behandeling.
Folliculaire Eenheden - Dr. Kayihan Sahinoglu

Transplantatie van de haarzakjes

Eerst worden er micro-openingen gemaakt, waarin de haarzakjes later worden getransplanteerd.

Voor het maken van de insnijdingen worden holle naalden of minuscule mesjes gebruikt. De diepte van de incisie wordt nooit langer dan de lengte van een haarzakje, waardoor verwonding van de bloedvaten in de hoofdhuid worden vermeden.

De groeirichting van de getransplanteerde haren zal vergelijkbaar zijn met die van de natuurlijke haren door natuurlijke incisies toe te passen.

De haarzakjes worden vervolgens een voor een getransplanteerd in het ontvangende gebied. De richting, hoek en dichtheidsverdelingspatronen van het bestaande gebied worden hierbij in beschouwing genomen.

Zelfs als in het ontvangende gebied zich geen haar meer bevindt, zijn er altijd vellus (haar dat kort, dun, licht of gekleurd en nauwelijks merkbaar is) haren aanwezig die een hint kunnen geven over hoe het er vroeger heeft uitgezien.

Haartransplantatie fotogalerij

Dr. Kayihan Sahinoglu publiceert met trots zijn werk met heldere, onbewerkte foto’s en video’s van haartransplantaties. Met behulp van deze beelden krijgt u een goed beeld van de behandeling en de mogelijkheden.

 

Online Consult

Neem vandaag nog contact met ons op voor kosteloos en vrijblijvend advies!

Een afspraak maken!

Plan voor al uw vragen vandaag nog een afspraak in!

Verzoek indienen!