FUT is een algemene term die staat voor Follicular Unit Transplant. Deze term wordt gebruikt om een ​​techniek te beschrijven waarbij een strook hoofdhuid wordt verwijderd uit het donorgebied van uw hoofd. Later wordt de wond weer gesloten met behulp van chirurgische nietjes of hechtingen.
FUT-methode - Follicular Unit Transplant
FUT-methode (Strip-extractie)

FUT-methode (Strip-extractie)

Bij de FUT techniek snijdt de chirurg een reep hoofdhuid weg, waaruit vervolgens de haarzakjes worden genomen. De vorm en de maat van de strip worden zorgvuldig bepaald door de chirurg om de vereiste hoeveelheid transplantaten te kunnen leveren. De chirurg probeert bij deze techniek ook te zorgen voor een minimaal of onmerkbaar litteken. Met deze methode wordt een krachtige microscoop gebruikt onder een fel licht waarmee de chirurg precies kan zien waar het haar onder de huid groeit. Dit resulteert in een lagere incidentie van graft-transsectie.

Soms maken patiënten zich zorgen dat stripuitsnijding een haartransplantatie litteken achterlaat op de plaats waar de strip is verwijderd. Als het litteken zichtbaar is, wordt het echter gemakkelijk afgedekt door de haargroei over dat gebied. Bovendien maken sommige technieken het ook mogelijk dat de incisie strak en met weinig tot geen waarneembare littekens geneest.

Graftproductie - Haartransplantaties

Graftproductie

Transplantaten worden verwerkt onder stereoscopische ontledingsmicroscopen om iedere eenheid voor te bereiden op de transplantatie. De integriteit van deze transplantaten blijft onaangetast gedurende de dissectie en dat is essentieel. De transplantaten worden ingezet als eenheden, wat betekent dat als een graft vier haren bevat wanneer het wordt geëxtraheerd, ze allemaal bij elkaar blijven wanneer de graft in het ontvangende gebied wordt ingezet.
Haartransplantaties - laterale spleettechniek

Haartransplantaties

De transplantaten worden direct in het ontvangende gebied ingezet en het doel is om hiermee gezonde, levensvatbare ent-eenheden voor dat gebied te produceren. De laterale spleettechniek wordt gebruikt om elke ent-eenheid zorgvuldig te plaatsen en deze techniek staat de chirurg toe om de natuurlijke groeirichting van uw haar te reproduceren en om u een zo natuurlijk mogelijk ogend resultaat te geven. Zowel uw hersteldoelen als de hoeveelheid en de dichtheid van het beschikbare donorhaar, moeten worden overwogen bij het bepalen of FUT de meest geschikte methode voor u is.

Heeft u nog vragen? Bel ons nu!

+90 216 411 8690

+90 216 411 8690

Heeft u nog vragen?
Bel ons nu!

Een afspraak maken!

Voor antwoorden op al uw vragen. Plan vandaag nog een afspraak!

Verzoek indienen!