Haarverlies Patroon Bij Vrouwen

Haarverlies Patroon Bij Vrouwen

Het beïnvloed tot 40% van de vrouwen rond 50-jarige leeftijd, vrouwelijk haarverlies is een aandoening die voorkomt bij vrouwen die lijden aan androgene alopecia. Androgene alopecia begint bij patiënten die merken dat hun haar dunner wordt. Er zijn ook duidelijke tekenen van haaruitval, zoals meer haren in de douche, in hun haarborstel en op hun kussen als ze ‘s ochtends wakker worden.

In tegenstelling tot mannen die lijden aan haaruitval, merken vrouwen met een vrouwelijk patroon van haarverlies dat haar overal op de hoofdhuid uitdunt. Vrouwen verliezen haar op de bovenkant van het hoofd, waardoor het centrum van het haar wordt verruimd.

Gelukkig leidt vrouwelijk haarverlies zelden tot volledige kaalheid, zoals bij mannen.

Oorzaken van Vrouwelijk Patroon Haarverlies

Er zijn meer dan een meespelende oorzaken van vrouwelijk patroon haarverlies:

Leeftijd

Het is normaal dat we een bepaalde hoeveelheid har verliezen als we ouder worden, of we nu man of vrouw zijn.

Hormonen

Vrouwelijk patroon haarverlies kan worden ge-triggerd door hormonale veranderingen. Vrouwen die al een menopause hebben ervaren hebben meer kans op haarverlies. Veranderingen in androgene niveaus zijn verantwoordelijk voor niet alleen haarverlies bij vrouwen, maar ook voor een toename van stugge haartjes op andere delen van het lichaam.

Genetica

U heeft meer kans om zelf het vrouwelijk haarverlies patroon te ontwikkelen, als iemand anders in uw familie, zoals uw moeder, vader of grootmoeder dit ook heeft.

Oorzaken van Vrouwelijk Patroon Haarverlies

De Drie Fases Van De Haargroei Cyclus

Over het algemeen groeit haar ongeveer zes centimeter per jaar in de haargroeicyclus en het is erg belangrijk om het proces te begrijpen om daarmee veel van de probleme die u kunt tegenkomen beter te herkennen en te begrijpen. De haargroeicyclus bestaat uit drie verschillende stadia: anagen, catagenen en telogen:
De Drie Fases Van De Haargroei Cyclus

Anagene Fase

Dit is de actieve haargroeifase. De cellen van de haarwortel groeien snel en delen zich in deze fase. Wanneer een nieuw haartje zicht vormt, zal het omhoog uit de follkel duwen en als er al een haar in de follikel zit, zal deze naar buiten worden gedrukt of worden afgestoten. Dit soort haaruitval is normaal.

In de anagene fase zal het haar ongeveer 1 centimeter per maand groeien. De groeifase, of anagene fase, duurt gemiddeld 2 tot 6 jaar. Mensen die het onvermogen hebben om hun haar voorbij een bepaalde lenge te laten groeien hebben een korte anagene fase. In tegenstelling, mensen die hun haar erg snel lang kunnen laten groeien hebben een lange anagene fase.

Catagene Fase

Tijdens de catagene fase, die ongeveer 10 dagen duurt, stopt de haargroei. De buitenste wortelschede van de follikel zal krimpen en zich hechten aan de wortel van het haar.

Telogene Fase

De telogene fase is de rustfase van de groeicyclus die ongeveer 100 dagen duurt. In deze fase wordt je haar losgelaten en valt het uit. Tijdens de telogene fase is de follikel in rust en wordt het haar van de wortel volledig gevormd. Er zit een witachtige bol bij de wortel die merkbaar is als je hem eruit trekt en naar de wortel kijkt.

Een afspraak maken!

Voor antwoorden op al uw vragen. Plan vandaag nog een afspraak!

Verzoek indienen!