Overzicht Haartransplantatie Chirurgie

Een haartransplantatie behandeling begint met het nemen van gezond haar uit het donorgebied van uw hoofdhuid dat bestand is tegen haarverlies en het vervolgens zorgvuldig transplanteren naar de gebieden waarin u haaruitval heeft.

Het donorgebied dat van nature resistent is tegen haaruitval bevindt zich meestal aan de achterkant en zijkanten van uw hoofd. De getransplanteerde haren uit het donorgebied behouden de genetische eigenschappen. Daarom blijft getransplanteerd haar op natuurlijke wijze groeien en wordt het permanent geïmplanteerd.

Menselijk haar groeit in kleine bundels en deze worden “grafts” genoemd. Een graft is een haarzakje met meerdere haren. Grafts bevatten één tot vier haren en er zijn twee manieren om grafts te onttrekken. De ene manier wordt de Follicular Unit Extraction-methode (FUE) genoemd en de andere wordt de Follicular Unit Transplant (FUT) genoemd.

Het is belangrijk om het verschil tussen FUE en FUT te begrijpen.

FUE wordt uitgevoerd met een minuscuul, hol micronaaldje. Dankzij deze nauwkeurige techniek blijft de hoofdhuid intact en ontstaan er in principe geen zichtbare littekens. Om het vereiste aantal grafts te transplanteren, worden duizenden puncties uitgevoerd over een breed gebied.

FUT staat bekend als de “Strip Excision” -techniek. Uit het donorgebied wordt een strip van de hoofdhuid operatief verwijderd met daarin honderden of duizenden haartransplantaten. Die transplantaten worden vervolgens verder verwerkt.

Met behulp van een microscoop worden individuele transplantaten vervolgens gescheiden ter voorbereiding op de transplantatie. Er zal een lijnvormig litteken achterblijven waar de strip is verwijderd.

Een goede planning van de geavanceerde techniek die “trichophytic closure” wordt genoemd, draagt ​​bij aan minimale littekenvorming.

Met de technologie van vandaag de dag is de FUE-groeisnelheid net zo goed als die van FUT, of zelfs beter.

Online Consultatie

Neem vandaag nog contact met ons op en krijg uw eerste doktersconsult 100% gratis!